«Φλωρίδης στον Realfm 97,8: Αποκαλύψεις για την ποινική διερεύνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2019»
Για τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση των Τεμπών και για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα από την συχνότητα του Realfm 97,8. Αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών ο Γιώργος Φλωρίδης σημείωσε ότι «πρόκειται για μία τεράστια δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί, περίπου
Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε για τις σημαντικές δικαστικές εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση των Τεμπών καθώς και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα από τη συχνότητα του Realfm 97,8. Για την περίπτωση των Τεμπών, ανέφερε ότι «πρόκειται για μία τεράστια δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί, περίπου 70.000 σελίδες, εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ιδιώτες πραγματογνώμονες, εξετάσεις μαρτύρων, εκθέσεις αυτοψίας, εκθέσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους. Κατά την άποψη μου, όσο μπόρεσα να την παρακολουθήσω με βάση όσα δημοσιεύονταν… είναι μία πλήρης ανακριτική διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε… δεν άφησε κάτι που να μην το διερεύνησε…».
Συνεχίζοντας τη συζήτησή τους ο υπουργός τόνισε: «Την ώρα που η δικαιοσύνη προσπαθούσε να κάνει αυτό το τεράστιο έργο… είχε να αντιμετωπίσει όλη αυτή τη συνωμοσία των ξυλολίων…Όλη αυτή την συνωμοσία που πληρώθηκε και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό…». Σε ερώτηση σχετικά με τον χαρακτηρισμό της “συνωμοσίας” είπε ότι «50.000 λογαριασμοί (σ.σ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) που ενεργοποιήθηκαν από το εξωτερικό τον περασμένο χειμώνα για να μιλούν για τα Τέμπη τι είναι αυτό;».
Όσο αφορά τη διαδικασία της ανακριτικής φάσης ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε: «Ο εισαγγελέας ο οποίος σε 10 μέρες ολοκλήρωσε αυτό το έργο… αυτές τις 1.000 σελίδες δηλαδή που είναι τα κατηγορητήρια είναι ο εισαγγελέας που επί 2,5 χρόνια παρακολουθούσε την ανάκριση…».
Για την υπόθεση ΟΠΕΚΈΠΈ σημείωσε: «Η εισαγγελική έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια από Έλληνες εισαγγελείς πριν ακόμη δημιουργηθεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία…» επεσήμανε πως οι πρώτες υποθέσεις έχουν ήδη οδηγηθεί στο δικαστήριο ενώ υπάρχουν κι άλλες έρευνες στις οποίες συμμετέχουν ανεξάρτητες αρχές όπως η Αρχή κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
Συνοψίζοντας τόνισε: «Η δικαστική διερεύνηση δεν είναι τωρινή ούτε αποκλειστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας…», προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες είχαν ήδη αρχίσει πολύ νωρίτερα απ’ όσα βλέπουμε σήμερα.
