«Γεωργιάδης: «Απίστευτη η κατάσταση στους ΠΑΣΟΚους – Θέλουν να κυβερνήσουν ενώ σκοτώνονται μεταξύ τους!»»
Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου και τον Αλέξη Τσίπρα, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ειδικότερα για την παραίτηση Παπαβασιλείου από την διεύθυνση του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε στο Action24: «Υπάρχει γκάφα Ανδρουλάκη σε αυτή την ιστορία; Ναι η παραίτηση του κ. Παπαβασιλείου
Αναλύσεις του υπουργού Υγείας για το ΠΑΣΟΚ και τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε πρόσφατες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ καθώς και τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Αναφερόμενος στην παραίτηση του Παπαβασιλείου από το γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στο Action24: «Υπάρχει λάθος εκτίμηση από τον Ανδρουλάκη; Σαφώς η παραίτηση αυτή είναι σοβαρό λάθος. Εντάξει, ένας άνθρωπος πέντε χρόνια πριν είχε επαινέσει την αστυνομία για την απομάκρυνση αναρχικών καταλήψεων από τα Πανεπιστήμια και τώρα λέει ‘καλό είναι που εφαρμόζεται ο νόμος’. Κάνουμε μία μεταρρύθμιση με το gov.gr που διευκολύνει τους πολίτες και αυτό οδηγεί σε παραιτήσεις; Δηλαδή πραγματικά πιστεύει το ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να κυβερνήσει όταν δεν δέχεται ακόμη και τέτοιες απόψεις;».
Στη συνέχεια προσέθεσε: «Οι πολίτες φαίνεται να έχουν απογοητευτεί από το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι βρίσκονται σε σύγχυση. Έβαλαν έναν άνθρωπο στην ηγεσία ενός κρίσιμου γραφείου και τον απέλυσαν μέσα σε 24 ώρες γιατί πριν λίγα χρόνια είχε πει κάτι καλό για τον Μητσοτάκη; Είναι πράγματα αυτά;».
«Έχω επαινέσει πολλές φορές στελέχη του ΠΑΣΟΚ», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι δεν φοβάται να αναγνωρίσει θετικές ενέργειες άλλων κομμάτων ακόμα κι αν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή αλλού. «Η Δημοκρατία μας επιτρέπει να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι αλλά όχι εχθροί», τόνισε.
Όταν σχολίασε τις φοβίες κάποιων στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, είπε: «Προφανώς πρόκειται για ένα ψυχολογικό ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι». Θύμισε μάλιστα πως στο παρελθόν είχαν αμφισβητήσει τον Λοβέρδο όταν εκείνος φαινόταν πιο κοντά στη ΝΔ.
“Βλέπω μισούς που δεν συμπαθούν τον Ανδρουλάκη να βγάζουν τα συναισθήματά τους”, πρόσθεσε ο υπουργός Υγειας εν όψει πιθανής διαμάχης στις επόμενες δημοσκοπήσεις εφόσον υπάρξουν νέες πολιτικές προοπτικές.
«Την εποχή εκείνη κυβερνούσαν επί 25 χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης επικαλούμενος την ιστορία του κόμματος αυτού ως πρώτου στην Ελλάδα.
Επικριτική στάση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα
Ακόμη ανέφερε πως οι αρχηγοί των κομμάτων της Αριστεράς απουσίαζαν από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου δημιουργώντας μια άσχημη εικόνα κατά τη διάρκεια της τελετής “με άδειες καρέκλες”. “Πραγματικά χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία επικοινωνίας”, είπε αναφερόμενος στον Τσίπρα και πρόσθεσε ότι οι σύμβουλοί του σπαταλούν χρήματα αν δεν μπορούν να διοχετεύσουν σωστά τέτοιες στρατηγικές.”
