25/09/2026

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία αντέδρασε άμεσα στην υπόθεση Μαζωνάκη – Ο Ριζάι θα συλληφθεί σίγουρα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία κινήθηκε πολύ γρήγορα στο θέμα του Γιώργου Μαζωνάκη - Ο Ριζάι δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθεί

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε σε συνέντευξή του στο Action 24 για διάφορα επίκαιρα θέματα, όπως η ταχύτητα των αστυνομικών ερευνών, το καθεστώς των αδειών στις φυλακές και οι έλεγχοι σε παράνομες δομές υγείας.

«Η Αστυνομία κινήθηκε υποδειγματικά στην υπόθεση Μαζωνάκη»

Σχετικά με τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «υπάρχει μια γενική ομοφωνία ότι η Αστυνομία αντέδρασε εξαιρετικά γρήγορα και παρουσίασε σημαντικό όγκο στοιχείων στον ανακριτή».

Εξήγησε περαιτέρω τη διαδικασία, αναφέροντας ότι «με εντολή του ανακριτή προς τις Αρχές έγινε η άρση απορρήτου, ενώ κινητοποιήθηκαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών», υπογραμμίζοντας ότι «τα αρχικά ευρήματα, δηλαδή τα μηνύματα που ανακτήθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα, συνέβαλαν στη θεμελίωση της κατηγορίας».

«Πρόκειται για υγειονομικό θέμα, δεν υπήρξαν καταγγελίες στην Αστυνομία»

Όσον αφορά στα παράνομα κέντρα αισθητικής και τις κλινικές που εμπλέκονται σε αντικανονικές δραστηριότητες, ο υπουργός διευκρίνισε ότι «δεν έχουν καταγραφεί καταγγελίες στην Αστυνομία για παράνομα κέντρα· το ζήτημα είναι πρωτίστως υγειονομικό». Πρόσθεσε ότι για το θέμα αυτό «θα αναλάβει δράση το Υπουργείο Υγείας, καθώς και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας».

«Ο Αλκέτ Ριζάι θα εντοπιστεί και θα συλληφθεί σύντομα»

«Είχε λάβει 16 άδειες· αυτό αποτελεί ένα θετικό, ανθρώπινο και δημοκρατικό μέτρο. Δεν πρέπει να το καταργήσουμε εξαιτίας ενός περιστατικού. Μόλις το 1% των αδειών οδηγεί σε αποδράσεις. Οι άδειες είναι ένα βαθιά δημοκρατικό, κοινωνικό και ανθρώπινο μέτρο. Δεν πρόκειται να το αλλάξουμε αυτό».

«Ο συγκεκριμένος κρατούμενος που αποδρά βεβαίως και θα συλληφθεί, όπως και οποιοσδήποτε σε αυτή τη χώρα διαπράττει αδικήματα, συλλαμβάνεται και παραπέμπεται στον Εισαγγελέα. Πολύ σύντομα ο Ριζάι θα βρεθεί στα χέρια της αστυνομίας και θα επανεγκλειστεί, αλλά τότε δεν θα έχει τα ίδια προνόμια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε άξιος πρωθυπουργός, η Ελλάδα του οφείλει»

Ερωτηθείς σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «ο Σαμαράς διετέλεσε πρωθυπουργός, εγώ ήμουν υπουργός στην κυβέρνησή του, και ήταν ένας καλός πρωθυπουργός εκείνη την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε δύσκολες εποχές», προσθέτοντας ότι «επιτύχαμε σπουδαία πράγματα και η Ελλάδα του το χρωστάει, όπως και στον Βενιζέλο, παρά την έντονη αντίδραση που δεχθήκαμε από το κοινό».

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αποκάλυψε στον πατέρα της ότι η μητέρα της τον απατούσε – «Σχεδίαζε να τον εγκαταλείψει για τον άλλον άντρα στον γάμο του αδελφού μου»

«Ή θα πάλευα ή θα πέθαινα»: 12χρονος αντιμετώπισε μαύρη αρκούδα στην αυλή του σπιτιού του – «Κάρφωσε» τα δάχτυλά του στα μάτια της

Μύκονος: Φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο με 25 επιβαίνοντες – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση

Συναγερμός για φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο βόρεια της Μυκόνου

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα στη
ροή ειδήσεων του enikos.gr

Τέλος, σχολίασε ότι «προφανώς υπάρχουν κάθετες πολιτικές διαφωνίες. Ωστόσο, η δημοκρατία προβλέπει και τη δημιουργία κόμματος από όποιον το επιθυμεί. Από εκεί και πέρα, η κρίση ανήκει στον ελληνικό λαό».