Μουντιάλ 2030: Το Μαρόκο “ανακοίνωσε” ότι θα φιλοξενήσει τον τελικό στην Καζαμπλάνκα – Ανάβει φωτιές στη συνδιοργάνωση με Ισπανία και Πορτογαλία
Σε μία δήλωση που αναμένεται να πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις και παρασκηνιακές τριβές προχώρησε ο πρόεδρος της Βασιλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Μαρόκου (FRMF), Φουζί Λεκτζάα, υποστηρίζοντας πως η χώρα του θα είναι εκείνη που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.
Διαβάστε: Σάλος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: “Βόμβα” από την Πορτογαλία – Ζητεί αποκλεισμό του Μαρόκου από το Μουντιάλ 2030
Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από κοινού με την Ισπανία και την Πορτογαλία, ωστόσο η τοποθεσία του κορυφαίου αγώνα του τουρνουά αποτελεί εδώ και καιρό πεδίο έντονου ανταγωνισμού, καθώς η Ισπανία, ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, διεκδικεί επίσης με αξιώσεις το μεγάλο παιχνίδι.
Ο ισχυρός άνδρας του μαροκινού ποδοσφαίρου και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της χώρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος PAM στην πόλη Μπουζνίκα κοντά στο Ραμπάτ, υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία του υπό κατασκευή “Grand Stade Hassan II” στην περιοχή της Καζαμπλάνκα. “Η επαρχία Μπενσλιμάν, όπου χτίζεται το γήπεδο, είναι αυτή που θα έχει την τιμή να οργανώσει τον τελικό του Μουντιάλ 2030. Όποιος θέλει να βρίσκεται στην επόμενη κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναπτύξει αυτή την επαρχία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ενώπιον του κοινού.
Παρά τη βεβαιότητα που εξέφρασε ο Λεκτζάα, η FIFA δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την κατανομή των αγώνων και των νοκ άουτ φάσεων ανάμεσα στις τρεις διοργανώτριες χώρες, γεγονός που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Υπενθυμίζεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 θα έχει ιστορικό χαρακτήρα, καθώς εκτός από τη βασική συνδιοργάνωση Μαρόκου, Ισπανίας και Πορτογαλίας, οι τρεις εναρκτήριοι αγώνες των εθνικών ομάδων της Ουρουγουάης, της Αργεντινής και της Παραγουάης θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Αμερική ως φόρος τιμής στα 100 χρόνια από το πρώτο Μουντιάλ του 1930 στο Μοντεβιδέο.
Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο επικεφαλής του ποδοσφαίρου του Μαρόκου δεν δίστασε να εκφράσει και την προσωπική του ποδοσφαιρική επιθυμία, τονίζοντας πως ονειρεύεται έναν τελικό ανάμεσα στο Μαρόκο και τη Γαλλία, προκειμένου η εθνική του ομάδα να πάρει “εκδίκηση” για την ήττα με 2-0 που είχε γνωρίσει στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 2026.
