24/05/2026

Νέο Κάλεσμα Τσίπρα με τη Μπάλα της Μπαρτσελόνα: «Φτιάχνουμε Ομάδα για Πρωτάθλημα» – Η Ανακοίνωση του Νέου Κόμματος

Με ένα βίντεο στα Social Media ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει νέο κάλεσμα για την Τρίτη 26 Μάϊου στην πλατεία Θησείου οπότε και θα ανακοινώσει το νέο κόμμα. Αλέξης Τσίπρας: «Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» Κρατώντας μία μπάλα ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα, αναφέρει: «Φτιάχνουμε ομάδα για πρωτάθλημα. Τα χρώματα τα βρήκαμε. Το μπλε

Η νέα πολιτική «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Προανήγγειλε κόμμα και έστειλε ηχηρά μηνύματα – Το παρασκήνιο, οι παρουσίες και οι απουσίες από το «Παλλάς»

Με ένα ιδιαίτερο βίντεο στα Social Media, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει νέο, δυνατό κάλεσμα για την Τρίτη 26 Μαΐου, όπου στην πλατεία Θησείου θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα.

«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, κρατώντας μια ποδοσφαιρική μπάλα της Μπαρτσελόνα. Συνεχίζει, εξηγώντας: «Φτιάχνουμε ομάδα για πρωτάθλημα. Τα χρώματα τα βρήκαμε. Το μπλε της πατρίδας μας, το κόκκινο των αγώνων μας. Τα υπόλοιπα στην πλατεία Θησείου. Την Τρίτη στις 28 Μαΐου στις 8 το βράδυ. Σας περιμένω όλους εκεί».

Η επιλογή της Μπαρτσελόνα, ως γνωστόν, είναι η αγαπημένη ομάδα του Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που υπογραμμίζεται από την ποδοσφαιρική μπάλα, αλλά και τη φανέλα με το νούμερο 26 που έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες προαναγγελίες για το νέο κόμμα.

«Τι να κάνουμε, ας πάμε με αυτό που είχαμε κλειδώσει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε άλλο βίντεο, αναφερόμενος στο όνομα του νέου κόμματος.

Μάλιστα, σε προηγούμενη δήλωσή του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρομοιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την Μπαρτσελόνα: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ποδοσφαιρική ομάδα, επειδή πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από ένα κόμμα, είναι μια ιδέα, θα έλεγα ότι είναι η Μπαρτσελόνα. Είναι μια ομάδα που έχει ιστορία, έρχεται από πολύ μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά».

Η αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική ημέρα έχει ήδη ξεκινήσει, με τις προετοιμασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στην επικοινωνιακή στρατηγική μέσω των social media.

«Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα», έχει τονίσει σε νέα ανάρτηση, χρησιμοποιώντας τη φανέλα με το «26». Με διαδοχικές αναρτήσεις, άλλες φορές με τη φράση «Τώρα είναι η Ώρα» και άλλες φορές με χιουμοριστικές αναφορές στο όνομα του νέου κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να συσπειρώσει το κοινό του μέχρι το μεγάλο ραντεβού της Τρίτης 26 Μαΐου, στις 8 το βράδυ.