12/10/2026

Βασίλης Παϊτέρης μετά τη σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο: «Όσο μαύρος είμαι, τόσο άσπρα είναι τα χαρτιά μου»

Παϊτέρης μετά τη σύλληψή του για χρέη προς το Δημόσιο: «Όσο μαύρος είμαι τόσο άσπρα είναι τα χαρτιά μου» - Lawandorder.gr

Ο Βασίλης Παϊτέρης μίλησε για τη σύλληψή του, η οποία προέκυψε λόγω χρεών προς το Δημόσιο, σχετικά με ένα σπίτι που έχτισε σε δασική περιοχή. Ο τραγουδιστής υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ποσό που του ζητείται.

Όπως εξήγησε, «βγήκε η απόφαση να με βάλουν στη φυλακή επειδή έφτιαξα ένα σπίτι σε δασική περιοχή. Ωστόσο, πήγα στο δασαρχείο και πήρα έγγραφο που πιστοποιεί ότι η περιοχή δεν είναι δασική.

Με συνέλαβαν, με απειλούν με φυλάκιση. Την πρώτη φορά μου ζήτησαν 1.250 ευρώ, αδυνατώντας να τα πληρώσω. Ακολούθησε δικαστήριο για διακανονισμό δόσεων, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 1.650 ευρώ, το οποίο επίσης δεν μπορώ να καταβάλω.

Προσέλαβα δικηγόρο για να μειώσουμε το ποσό στα 500 ευρώ. Με σύνταξη γήρατος 400 ευρώ, δεν προλαβαίνω να τα συγκεντρώσω. Ένας μήνας πέρασε, μετά άλλος ένας, και τελικά ήρθαν και με συνέλαβαν έξω από το σπίτι μου».

«Τη στιγμή που πήγα να ανέβω τα σκαλιά, με πλησίασαν. Ήρθαν τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ και μου είπαν «κύριε Παϊτέρη, ακολουθήστε μας». Και μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν έχει βλάψει ποτέ κανέναν. Δεν έχω κάνει τίποτα σε κανέναν. Τα χαρτιά μου, όσο μαύρος είμαι, τόσο άσπρα είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «το χρέος αφορά ποινή 5 ετών φυλάκισης και ποσά που κυμαίνονται από 20.000 έως 40.000 ευρώ, αν και δεν γνωρίζω το ακριβές ποσό. Δεν έχω τη δυνατότητα να πληρώσω αυτά που απαιτούν, διαφορετικά θα οδηγηθώ στη φυλακή. Βλέπετε ότι αγωνίζομαι για τον κόσμο αυτόν, και με απειλούν με φυλάκιση».