Παναθηναϊκός – Πάκσι 2-2 (συν. 4-3): Ο Ραστόντερ χάρισε την πρόκριση στο τέλος! (Βίντεο)
Παναθηναϊκός – Πάκσι 2-2 (συν. 4-3): Ο Ραστόντερ έδωσε τη λύση και την πρόκριση στο τέλος! (Βίντεο) Συνεχίζει στο Conference League το “τριφύλλι” Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την Πάκσι με γκολ του Ραστόντερ και το “τριφύλλι” πήρε… με άγχος την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League! , Το έκανε… περιπέτεια, αλλά η δουλεία έγινε!
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στο Conference League, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση μετά από έναν αγώνα-θρίλερ κόντρα στην ουγγρική Πάκσι.
Το “τριφύλλι” έφερε το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Ραστόντερ στο φινάλε, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, αν και η εικόνα του δεν ήταν η ιδανική.
Ο αγώνας στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε ισόπαλος 2-2, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με το συνολικό σκορ 4-3. Παρά τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας του Νίστρουπ και τα παράπονα για τη διαιτησία (χωρίς τη χρήση VAR), το γκολ του Ραστόντερ στο 85ο λεπτό αποδείχθηκε καθοριστικό.
Η Πάκσι είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Πέτο, ο Παναθηναϊκός είχε ισοφαρίσει με ένα εντυπωσιακό γκολ του Γιάγκουσιτς, ενώ οι Ούγγροι είχαν πάρει ξανά το προβάδισμα με τον Γκιόρφι.
Στον επόμενο γύρο, το “τριφύλλι” θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ 1948 με στόχο την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης.
Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ – Ντιναμό Κιέβου 2-0, Europa League: Ο “μάγος” της Τούμπας λέγεται… Ντέλιας και υπέγραψε την πρόκριση (Βίντεο)
Παναθηναϊκός – Πάκσι: Με γκολάρα του Γιάγκουσιτς και ήρωα τον Ραστόντερ
Η Πάκσι μπήκε πιο δυναμικά στον αγώνα, απειλώντας στο 10′ με κεφαλιά του Παπ από στημένο, η οποία πέρασε οριακά άουτ. Οι Ούγγροι είχαν νωρίτερα μία ακόμα λιγότερο σημαντική ευκαιρία.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει με συνδυασμό από τα δεξιά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα, η Πάκσι είχε μια σειρά από ευκαιρίες στο 19′. Ο Πέτο σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να κοντράρει, ενώ από το επερχόμενο κόρνερ, ο Παπ πήρε ξανά κεφαλιά, με τον Πένια να αποκρούει.
Η πρώτη ουσιαστική φάση για την ομάδα του Νίστρουπ ήρθε στο 23′, όταν ο Αντίνο δέχθηκε κάθετη πάσα στα αριστερά και σούταρε ψηλά από θέση τετ-α-τετ.
Στο 27′, ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Σαντίνο Αντίνο έστρωσε τη μπάλα και σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία, όμως ο τερματοφύλακας της Πάκσι πραγματοποίησε μία σπουδαία επέμβαση, κρατώντας το 0-0.
Οι “πράσινοι” δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και το πλήρωσαν. Στο 35′, μετά από αναμπουμπούλα εντός περιοχής, η Πάκσι βρήκε δίχτυα με ωραίο σουτ του Πέτο. Σε αυτή τη φάση, υπήρχαν παράπονα για πιθανό φάουλ στον Τσάπρα, τα οποία δεν εξετάστηκαν λόγω απουσίας VAR.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Κυριακόπουλος έκανε ένα ωραίο σουτ από απόσταση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 44′. Ο Γιάγκουσιτς με ένα εκπληκτικό σουτ, με φοβερά φάλτσα, έστειλε την μπάλα στην πάνω γωνία, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ένα γκολ σε καίριο χρονικό σημείο, από παίκτη που αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο φέτος.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να απειλεί. Ο Ντε Φράι έκανε προβολή, αλλά οι αμυντικοί της Πάκσι έσωσαν πάνω στη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τεττέη σούταρε με το δεξί, όμως ο Ούγγρος γκολκίπερ επενέβη αποτελεσματικά.
Τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων επανεμφανίστηκαν στο 57′. Μετά από νέα αναμπουμπούλα εντός περιοχής, ο Γκιόρφι έκανε το 1-2. Σε αυτή τη φάση, υπήρχε φάση για χέρι στη διεκδίκηση της μπάλας από τον Τουμπά, κάτι που όμως δεν εξετάστηκε.
Μετά από ένα σχετικά άδειο διάστημα, όπου ο ρυθμός έπεσε, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και τις ευκαιρίες.
Η Πάκσι απείλησε με σέντρα-σουτ στο 50′, με τον Πένια να αποκρούει, ενώ ο Τεττέη σπατάλησε ευκαιρία από τα δεξιά.
Η μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 83′. Ο Ραστόντερ πήρε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής και σούταρε χαμηλά, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει με τα πόδια. Ωστόσο, ο Βορειομακεδόνας επιθετικός βρήκε τη λύση λίγο αργότερα.
Ένα λεπτό μετά, ο Ντε Φράι πήρε κεφαλιά-πάσα μέσα στην περιοχή, και ο Ραστόντερ με δυνατό σουτ από κοντά έκανε το 2-2, επαναφέροντας τον Παναθηναϊκό σε θέση πρόκρισης.
Ο Παναθηναϊκός κράτησε το αποτέλεσμα και πήρε την πρόκριση, χωρίς να χρειαστεί να βρει τρίτο γκολ, χάρη στο σκορ του πρώτου αγώνα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζέικομπ Νίστρουπ):
- Πένια, Τσάπρας, Ντε Φράι, Τουμπά (61’ Φαν Ντρόνγκελεν), Κυριακόπουλος, Καμαρά, Τσέριν (76’ Τσιριβέγια), Ζαρουρί (61’ Πελίστρι), Γιάγκουσιτς (66’ Ραστόντερ), Αντίνο (76’ Ταμπόρδα), Τεττέη.
ΠΑΚΣΙ (Γκιόργκι Μπόγκναρ):
- Κόβατσικ, Βας, Σαμπό, Ζέκε, Γκιόρφι (84’ Μπάλογκ), Βίντεκερ, Παπ, Λάπου (46’ Λέντζερ), Χόρβατ (72’ Γκούιρκιτς), Πέτο (72’ Τοθ), Σάλαϊ (72’ Μπόντε).
