Πρόεδρος Τραμπ: Προγραμματίζει Δύο Συναντήσεις με τον Σι Τζινπίνγκ – Νωρίτερα Νοέμβριο στην Κίνα και τον Δεκέμβριο στη Φλόριντα
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ. Η πρώτη συνάντηση αναμένεται να λάβει χώρα τον Νοέμβριο στην Κίνα, ενώ η δεύτερη έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της συνόδου της G20 που θα διεξαχθεί στη Φλόριντα.
Ειδικότερα, τον Νοέμβριο, η Κίνα θα φιλοξενήσει στην πόλη Σεντζέν τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).
Ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στην Ουάσινγκτον την τρέχουσα εβδομάδα, δηλώνοντας ότι «επιτεύχθηκαν πολλά» κατά τη διάρκειά της.
Σε άλλη εξέλιξη, ο Πρόεδρος Τραμπ γνωστοποίησε μέσω της προσωπικής του πλατφόρμας ότι ο Σκοτ Μπέσεντ δεν θα αναλάβει τον ρόλο του «τσάρου της Τεχνητής Νοημοσύνης». Ο λόγος, όπως εξήγησε, είναι η επιθυμία του ο υπουργός Οικονομικών να παραμείνει στη νυν θέση του.
«Ο Σκοτ Μπέσεντ δεν θα γίνει ο Τσάρος της Σούπερ Νοημοσύνης. Πρώτον, δεν επιθυμεί ο ίδιος. Δεύτερον, επιτελεί εξαιρετική εργασία στο Υπουργείο Οικονομικών και εκεί θέλω να παραμείνει! Γιατί να επιδιώξω μια τέτοια αλλαγή;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Τραμπ είχε εκφράσει την πρόθεσή του να διορίσει έναν σύμβουλο τεχνητής νοημοσύνης και να δημιουργήσει μια «Δύναμη ΤΝ», χωρίς όμως να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις πρωτοβουλίες ή τον τρόπο υλοποίησής τους.
