«Συγκίνηση και Αποχαιρετισμός: Ο Πολιτικός Κόσμος Τιμά τον Γιώργο Παπαδάκη»
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης μόλις πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ απόψε τον φίλο μου, δημοσιογράφο, Γιώργο Παπαδάκη. Σήμερα η Ελλάδα έχασε έναν από τους σπουδαιότερους
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη
Σήμερα,ο πολιτικός κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του για να εκφράσει τη θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη,ο οποίος έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 74 ετών. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε:
«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ απόψε τον φίλο μου, δημοσιογράφο, Γιώργο Παπαδάκη. Σήμερα η Ελλάδα έχασε έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους της σύγχρονης δημοσιογραφίας και κατ’ επέκταση της ελληνικής τηλεόρασης, στην οποία υπήρξε πρωτοπόρος. Ο Γιώργος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια και τόλμη για πολλές δεκαετίες.»
«Πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης και τόνισε ότι ο Παπαδάκης διαμόρφωσε την πρωινή ζώνη των τηλεοπτικών σταθμών και αποτέλεσε μέντορας πολλών νεότερων συναδέλφων του. «Από σήμερα η φράση ‘Καλημέρα Ελλάδα’ θα έχει διαφορετική χροιά στα αυτιά μας», ολοκλήρωσε.
Δηλώσεις των πολιτικών ηγετών
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα: «Η ξαφνική απώλεια του Γιώργου προκαλεί μόνο θλίψη. Ενας δημοσιογράφος που καθόρισε με τον μοναδικό του τρόπο την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα επί τρεις δεκαετίες.»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήρια του αναφέροντας: «Η αιφνίδια απώλεια σκόρπισε λύπη σε όλη τη χώρα. Η πορεία αυτού του δημοσιογράφου ήταν συνυφασμένη με την ανάδειξη προβλημάτων που αφορούν τους πολίτες.»
“Η απώλειά σου αφήνει βαθύ σημάδι”, δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.” Με ήθος και αξιοπρέπεια υπηρέτησες το λειτούργημα σου.”
Σε μήνυμα του ο Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε πως η συμβολή του στην ενημέρωση είναι ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κλάδο.
“Είναι μια μεγάλη απώλεια”, δήλωσαν οι εκπρόσωποι άλλων κομμάτων όπως το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά ανταγωνιζόμενοι στο ίδιο πνεύμα τιμώντας τη μνήμη ενός ανθρώπου που άφησε το στίγμα σε όλους μας.
Ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει για την ελληνική τηλεόραση
“Οι φωνές όπως αυτή είναι εκείνες που πάντα θα λείπουν,”
“Θα συνεχίσουμε να κρατάμε ζωντανές τις αρχές σου,” λένε όλοι όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί σου.”..
