29/09/2026

ΚΚΕ: Η Αυτονόητη Παραπομπή Τριαντόπουλου «Φωτίζει» Τις Τεράστιες Ευθύνες Κυβέρνησης και «Κράτους Δικαίου» για το Έγκλημα των Τεμπών

ΚΚΕ: Η αυτονόητη παραπομπή Τριαντόπουλου αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες κυβέρνησης και «κράτους δικαίου» για τα Τέμπη

«Η αυτονόητη παραπομπή του κ. Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο επιβεβαιώνει αυτό που η κυβέρνηση επιμελώς προσπαθεί να αποσιωπήσει εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια: τις βαρύτατες ευθύνες της για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, αλλά και για τη διαχρονική πολιτική του κέρδους που έχει μετατρέψει τον σιδηρόδρομο σε μία ωρολογιακή βόμβα» τονίζει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Συνεχίζει δε, επισημαίνοντας: «Αναδεικνύει, παράλληλα, τις τεράστιες ευθύνες του αστικού «κράτους δικαίου» για την ανεπαρκέστατη διεξαγωγή της ανάκρισης, το ελλιπέστατο κατηγορητήριο, τον κατακερματισμό της υπόθεσης σε επιμέρους δίκες, καθώς και την απουσία οποιασδήποτε δίωξης κατά πολιτικών προσώπων στην κύρια δικαστική διαδικασία».

«Επιβεβαιώνεται, για ακόμη μία φορά, η επιτακτική ανάγκη για την κατάργηση του άρθρου 86, που αφορά στην ευθύνη των υπουργών. Πρόκειται για μια θέση την οποία το ΚΚΕ σταθερά υποστηρίζει, όπως έπραξε και στην πρόσφατη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αντιπαρατιθέμενο στις προτάσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων που, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, αρνούνται να δεχτούν την κατάργηση του εν λόγω άρθρου» συμπληρώνει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Το εργατικό-λαϊκό κίνημα, μέσα από τον αγώνα του, οφείλει να αναδείξει τις βαθύτερες αιτίες και να διασφαλίσει την πραγματική απόδοση ευθυνών για το έγκλημα, για όλους τους υπεύθυνους. Παράλληλα, χρειάζεται να ενισχύσει τον δρόμο της ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, το οποίο γεννάει συνεχώς νέα Τέμπη, με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών των ομίλων και τη στήριξη της πολεμικής οικονομίας».

Διαβάστε σήμερα στο enikonomia.grΗΠΑ: Σε ισχύ τέθηκε η απαγόρευση στις εισαγωγές κάποιων προϊόντων από τον Καναδά