Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξετάζεται πρόσθετη οικονομική στήριξη για τους αλιείς, εν μέσω κινητοποιήσεων
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λιθουανίας, Γκιντάνας Ναουσέντα (Gitanas Nausėda), στο Μέγαρο Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αλιέων, ανακοινώνοντας ότι εξετάζεται η παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας.
Πρόσθετη Οικονομική Ενίσχυση για τους Αλιείς Υπό Εξέταση
Ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση διερευνά τρόπους για την παροχή πρόσθετης οικονομικής ενίσχυσης προς τους αλιείς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προκλήσεις λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.
«Γνωρίζω, για παράδειγμα, ότι αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα με τους αλιείς μας αυτή την περίοδο. Ήδη εργαζόμαστε για να εντοπίσουμε πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε και να τους προσφέρουμε μια επιπλέον οικονομική αρωγή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες των εθνικών προϋπολογισμών είναι περιορισμένες, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για μια συντονισμένη ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
