15/07/2026

Μουντιάλ 2026: Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ παραδέχεται την ανωτερότητα της Ισπανίας, αλλά αμφισβητεί το επίπεδο της διαιτησίας

Μουντιάλ 2026, Ντιντιέ Ντεσάμπ: “Ανώτερη η Ισπανία, αλλά… έχει ο διαιτητής το επίπεδο για ημιτελικό Μουντιάλ;” Η παραδοχή της ανωτερότητας των Ισπανών Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον αποκλεισμό από την Ισπανία (0-2), παραδέχθηκε την τεχνική ανωτερότητα της “Ρόχα”, ωστόσο άφησε αιχμές για την διαιτησία , Η ήττα

Μουντιάλ 2026: Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ παραδέχεται την ανωτερότητα της Ισπανίας, αλλά αμφισβητεί το επίπεδο της διαιτησίας

Μουντιάλ 2026: Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ παραδέχεται την ανωτερότητα της Ισπανίας, αλλά αμφισβητεί το επίπεδο της διαιτησίας

Η παραδοχή της ανωτερότητας των Ισπανών

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, μιλώντας μετά τον αποκλεισμό από την Ισπανία (0-2), αναγνώρισε την τεχνική υπεροχή της “Ρόχα”, αφήνοντας, ωστόσο, αιχμές σχετικά με τη διαιτησία.

Η ήττα με 2-0 από την Ισπανία και ο αποκλεισμός από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 προκάλεσαν βαριά απογοήτευση στη γαλλική ομάδα. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, σε δηλώσεις του στο δίκτυο M6 αμέσως μετά τη λήξη του ημιτελικού, έκανε αυτοκριτική, υποκλίθηκε στην ποιότητα των Ισπανών, αλλά εξέφρασε και τα έντονα παράπονά του για τη διαιτητική προσέγγιση.

Διαβάστε: Μουντιάλ 2026, Λουίς Ντε Λα Φουέντε: “Η Γαλλία είναι σπουδαία, αλλά έπαιξε με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο!”

“Θέτω μια ερώτηση και δεν θα την απαντήσω εγώ: ‘Έχει αυτός ο διαιτητής το επίπεδο για να διευθύνει έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου;’ Είχαμε μερικούς τέτοιους (διαιτητές) και δεν θα δώσω εγώ την απάντηση. Και δεν το λέω αυτό επειδή χάσαμε σήμερα, αλλά υπήρξαν ορισμένες καταστάσεις… Συχνά εις βάρος μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η παραδοχή της ανωτερότητας των Ισπανών

Παρά τα παράπονά του, ο Ντεσάμπ ήταν ειλικρινής σχετικά με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, τονίζοντας ότι οι “Τρικολόρ” δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων.

“Υπάρχει προφανώς μεγάλη απογοήτευση. Οι παίκτες είναι συντετριμμένοι γιατί είχαμε πολλές φιλοδοξίες. Πρέπει όμως να είμαστε λογικοί και να αναγνωρίσουμε ότι σήμερα ήμασταν ένα ‘σκαλί’ πιο κάτω σε τεχνικό επίπεδο, απέναντι σε μια ομάδα που ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι. Αρχικά, είναι δικό μας το φταίξιμο.

Ο κύριος λόγος της ήττας είναι ότι ήμασταν κατώτεροι και λιγότερο επικίνδυνοι επιθετικά από όσο θα μπορούσαμε να είμαστε. Κάναμε τεχνικά λάθη και χάσαμε πάσες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις και ευκαιρίες. Πρέπει να το αποδεχτούμε, αυτό είναι το πολύ κορυφαίο επίπεδο, ακόμα κι αν πονάει. Η Ισπανία έδειξε κάτι παραπάνω από εμάς”.

Ο “μικρός τελικός” και ο Σαλιμπά

Ολοκληρώνοντας, ο Ντεσάμπ αναφέρθηκε στις ατυχίες του τουρνουά, εστιάζοντας στον τραυματισμό του Γουίλιαμ Σαλιμπά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έδωσε το σύνθημα για τον αγώνα της 3ης θέσης:

“Στον μικρό τελικό θα είμαι απόλυτα προσηλωμένος, θα προετοιμάσω το ματς με τους παίκτες με στόχο να τα δώσουμε όλα. Η απογοήτευση είναι ισχυρή, αλλά δεν θα σβήσω τα καλά και τα πολύ καλά που έχουμε κάνει.

Υπήρξαν επιπλοκές σε αυτή τη διοργάνωση για όλες τις ομάδες. Νόμιζα ότι είχαμε ανακτήσει δυνάμεις. Όμως, το ότι ο Γουίλιαμ Σαλιμπά δεν μπόρεσε να συνεχίσει… αυτά είναι στοιχεία που δεν λειτουργούν υπέρ μας. Παρόλα αυτά, δεν αφαιρώ τίποτα από την ποιότητα αυτής της ισπανικής ομάδας”, κατέληξε.