21/07/2026

Σημαντική Αναδιάταξη στο Βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών: Ο Παραδοσιακός Υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει τα Ηνία

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Τζον Χίλι θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Άντι Μπέρναμ, ανακοίνωσε απόψε η Ντάουνινγκ Στριτ. Ο 66χρονος Χίλι παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας τον ότι δεν επενδύει αρκετούς πόρους στον στρατό και αφήνει τη χώρα να υπολείπεται μακράν των όσων

Σημαντική Αναδιάταξη στο Βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών: Ο Παραδοσιακός Υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει τα Ηνία

Ο Τζον Χίλι, πρώην υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, ορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών της νέας κυβέρνησης υπό τον Άντι Μπέρναμ, όπως επιβεβαίωσε απόψε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο 66χρονος Χίλι είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ τον προηγούμενο μήνα, επικαλούμενος την άποψή του ότι τα κονδύλια που διατίθενται για τον στρατό ήταν ανεπαρκή, με αποτέλεσμα η χώρα να μην είναι επαρκώς προετοιμασμένη για τις προκλήσεις ενός ασταθούς παγκόσμιου περιβάλλοντος.

Ο Χίλι, ένας αναγνωρισμένος και δημοφιλής πολιτικός των Εργατικών με μακρά θητεία, δεν ήταν από τους αναμενόμενους για τη νευραλγική θέση του Υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, η προηγούμενη εμπειρία του ως υφυπουργός Οικονομικών, από το 2002 έως το 2007, αναμένεται να αποδειχθεί πολύτιμη.

Βασικός του στόχος στη νέα του θητεία θα είναι η στήριξη του Άντι Μπέρναμ στην προσπάθεια εξασφάλισης των απαραίτητων πόρων για την ενίσχυση του αμυντικού τομέα.