26/07/2026

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ακυβερνησία ισοδυναμεί με καταστροφή, ενώ η υπόθεση Novartis είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό»

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμά πως οι εκλογές θα γίνουν το 2027 και ίσως «ακόμη και αργότερα από τον Μάιο». Αυτό υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο υπουργός ξεκαθάρισε παράλληλα πως δεν «βλέπει κυβέρνηση συνεργασίας» και τόνισε πως «ακυβερνησία στην Ελλάδα ίσον καταστροφή». Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Σαλμάς μου έδωσε τη μεγαλύτερη δικαίωση της πολιτικής μου

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ακυβερνησία ισοδυναμεί με καταστροφή, ενώ η υπόθεση Novartis είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό»

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2027, ίσως και «ακόμη και αργότερα από τον Μάιο», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι δεν διαβλέπει σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, τονίζοντας εμφατικά ότι «ακυβερνησία στην Ελλάδα ίσον καταστροφή».

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Σαλμάς μου έδωσε τη μεγαλύτερη δικαίωση της πολιτικής μου διαδρομής

Οι κίνδυνοι χωρίς… κυβέρνηση
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η ιδιαίτερη πολιτική κουλτούρα της Ελλάδας δεν ευνοεί τις διακομματικές συνεργασίες. Προειδοποίησε δε ότι μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αστάθειας και απουσίας κυβέρνησης θα επιφέρει σοβαρές οικονομικές συνέπειες. «Ακυβερνησία στην Ελλάδα ίσον καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι σε ένα τέτοιο σενάριο οι διοικητικές αποφάσεις θα «παγώσουν» και η οικονομική δραστηριότητα θα πληγεί άμεσα.

Άδωνις Γεωργιάδης: Άμεση παρέμβαση για τον 87χρονο στο Ιπποκράτειο – «Δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο ΕΣΥ»

Για πιθανό κόμμα Σαμαρά
Σχετικά με το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ευχή να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Αναγνωρίζοντας τον ιστορικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού και το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία τον τίμησε ως πρόεδρο και πρωθυπουργό, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα τον στενοχωρούσε σε προσωπικό επίπεδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Novartis και ο Σαλμάς
Για τον κ. Γεωργιάδη, η εκ νέου ανάσυρση της υπόθεσης Novartis από τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστά «ξαναζεσταμένο φαγητό». Δήλωσε πως τόσο η αρχειοθέτηση της δικής του υπόθεσης όσο και εκείνης του Δημήτρη Αβραμόπουλου κρίθηκαν νόμιμες, χωρίς να προκύψουν νέα στοιχεία.

Άδωνις Γεωργιάδης: Απάντηση σε Σαλμά – «Δεν ανοίγω διάλογο εκτός των Δικαστηρίων, στην σκευωρία Novartis είχε πρωταγωνιστικό λόγο»

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία οποιασδήποτε συγγνώμης προς τα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, και επανέλαβε ότι η υπόθεση έχει οριστικά κλείσει.

Ως προς τις καταγγελίες του Μάριου Σαλμά, ο υπουργός τόνισε ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα νέο στοιχείο, αλλά επαναλήφθηκαν ισχυρισμοί που έχουν ήδη εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη. Για τα μηνύματα που δημοσιοποίησε ο κ. Σαλμάς, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι αφορούσαν σε ήδη γνωστά περιστατικά. Παραδέχθηκε ότι είχε ζητήσει από τον τότε επικεφαλής της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, να εξετάσει την τοποθέτηση διαφήμισης, ύψους περίπου 2.000 ευρώ, σε ενημερωτική ιστοσελίδα, κατόπιν αιτήματος δημοσιογράφου. Επισήμανε, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο γεγονός περιλαμβάνεται ήδη στη δικογραφία της Novartis.

«Το ΕΣΥ βελτιώνεται»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η εικόνα του ΕΣΥ παρουσιάζει αισθητή βελτίωση, επικαλούμενος τόσο δημοσκοπήσεις όσο και στοιχεία για τη στελέχωση των δομών. Όπως ανέφερε, φέτος καταγράφονται λιγότερα κενά σε σχέση με προηγούμενα έτη, καλύφθηκαν 26 από τις 42 άγονες θέσεις γιατρών, στην πρόσφατη προκήρυξη μόνιμων γιατρών καλύφθηκε το 82,5% των θέσεων, ενώ στην πλατφόρμα επικουρικού προσωπικού κατατέθηκαν περισσότερες από 45.000 αιτήσεις, εκ των οποίων άνω των 24.000 αφορούν σε νοσηλευτές. Μίλησε, επίσης, για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών, αναφέροντας ενδεικτικά νέα ή ανακαινισμένα κέντρα υγείας, νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τι γίνεται με τα προβλήματα στα νησιά
Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι εξακολουθούν να υφίστανται δυσκολίες στην προσέλκυση γιατρών και νοσηλευτών, ιδίως σε τουριστικές περιοχές. Απέδωσε το πρόβλημα στο υψηλό κόστος στέγασης και ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην κατασκευή κατοικιών για υγειονομικούς, καθώς και σε προγράμματα επιδότησης ενοικίου μέσω των δήμων. Τόνισε, παράλληλα, τη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανέγερση κατοικιών σε 12 νησιά.

Ταμείο Ανάκαμψης και Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Τέλος, ο υπουργός επισήμανε ότι ο Αύγουστος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απαιτητικός για τα υπουργεία λόγω της ανάγκης ολοκλήρωσης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης έως τις 31 Αυγούστου. Παράλληλα, προανήγγειλε την ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, καλώντας τους γιατρούς να αφήσουν πίσω τις αντιπαραθέσεις και να οδηγηθούν σε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κορινθία: Αυτοκίνητο «μπούκαρε» σε καφενείο έπειτα από μια «τρελή» πορεία – Δείτε εικόνες από το σημείο

Τζένη Καρέζη: «Κάποια βλέμματα δεν ξεθωριάζουν ποτέ» – Η ανάρτηση της Finos Film για τα 34 χρόνια από τον θάνατό της

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων: «Αδειάζουν» Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Αυξημένη κίνηση, το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά

World Cup: «Χρυσή» η Εθνική ομάδα πόλο μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ουγγαρίας – Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα στη
ροή ειδήσεων του webreporter